گفتار ششم: چگونگی تحلیل داده ها
پس از جمع آوری پرسشنامه ، داده های آماری در نرم افزار رایانه ای مربوط وارد شده و به وسیله نرم افزار spss,excel داده ها تحلیل شده و نتایج آماری جهت تحلیل کیفی آماده شده است. جهت ارائه نتایج آماری هر یک از متغیرها جداول و نمودارهایی طراحی گردیده است. هر یک از جداول بیانگر فراوانی پاسخ پرسش شوندگان و نیز درصد فراوانی هر یک از پاسخ ها درصد معتبر و تجمعی است. علاوه بر این موارد میانگین تاثیر گذاری عوامل از منظر همه سارقین مشخص گردیده است.
همان طور که قبلا اشاره شد در طراحی پرسشنامه از طیف لیکرت استفاده شده است که دارای پنج گزینه خیلی کم ، کم ، متوسط، زیاد ، خیلی زیاد میباشد که به ترتیب به هریک از این گزینه ها اعداد یک تا پنج تعلق میگیرد . به طور مثال چنانچه میانگین ۴ باشد بیانگر تاثیر متغیر در بروز ارتکاب سرقت است در صورتی که عدد به دست آمده در میانگین به صورت اعشار باشد چنانچه کمتر از چهار و نیم باشد بیانگر تاثیر زیاد و در صورتی که بیشتر از چهار و نیم باشد بیانگر تاثیر خیلی زیاد متغیر است.
مبحث دوم: ارائه داده های آماری
گفتار اول: بررسی علل فردی – اجتماعی
جدول ۳-۱ توزیع فراوانی سن پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
تعداد پاسخ
پاسخ داده نشده
میانگین
انحراف استاندارد
۱۲۰
۰
۱۲٫۳۳
۰۰۳/۱
سن
فراوانی
درصد
درصد معتبر
درصد تجمعی
۱۵ الی ۳۰
۳۰ الی ۴۵
۴۵ الی ۶۰
۶۰ به بالا
مجموع
۵۲
۳۷
۲۳
۸
۱۲۰
۳۳/۴۳
۸۳/۳۰
۱۶/۱۹
۶۶/۶
۱۰۰٫۰
۳۳/۴۳
۸۳/۳۰
۱۶/۱۹
۶۶/۶
۱۰۰٫۰
۳۳/۴۳
۱۶/۷۴
۳۲/۹۳
۱۰۰٫۰
نمودار ۳-۱ توزیع فراوانی سن پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
میانگین توزیع و فراوانی سن پاسخ دهندگان بدین شرح است :(۵۲ نفر معادل ۳۳/۴۳ درصد افراد بین ۱۵ تا ۳۰ سال سن و ۳۷ نفر معادل ۸۳/۳۰ درصد افراد بین ۳۰ تا ۴۵ سال سن و ۲۳ نفر معادل ۱۶/۱۹ درصد افراد بین ۴۵ تا ۶۰ سال و ۸ نفر معادل ۶۶/۶ درصد افراد بالای شصت سال سن داشتند که مشخص می کند بیشتر سارقین دستگیر شده در شهر قم که بالای ۷۰ درصد را شامل میگردد زیر ۴۵ سال سن دارند و می شود گفت که جوان میباشند.
جنس
فراوانی
درصد
درصد معتبر
درصد تجمعی
مرد
زن
مجموع
۹۷
۲۳
۱۲۰
۸۳/۸۰
۱۶/۱۹
۱۰۰٫۰
۸۳/۸۰
۱۶/۱۹
۱۰۰٫۰
۸۳/۸۰
۱۰۰٫۰
جدول ۳-۲ توزیع فراوانی جنس پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
نمودار ۳-۲ توزیع فراوانی جنس پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
میانگین توزیع و فراوانی سن پاسخ دهندگان بدین شرح است :(۹۷ نفر معادل ۸۳/۸۰ درصد افراد مردان و ۲۳ نفر معادل ۱۶/۱۹ درصد افراد زنان هستند که به سرقت دست زده اند که البته این میانگین توزیع با دیگر جرائم مالی تناسب دارد.
جدول ۳-۳ توزیع فراوانی وضعیت تاهل پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
وضعیت تاهل
فراوانی
درصد
درصد معتبر
درصد تجمعی
مجرد
متاهل
متارکه
مجموع
۳۶
۵۳
۳۳
۱۰۰
۳۰
۱۶/۴۴
۵/۲۷
۱۰۰
۳۰
۱۶/۴۴
۵/۲۷
۱۰۰
۳۰
۱۶/۷۴
۱۰۰٫۰
نمودار ۱-۳ توزیع فراوانی وضعیت تاهل پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
وضعیت سلامت جسمانی
فراوانی
درصد
درصد معتبر
درصد تجمعی
سالم
معلول
مجموع
۱۱۸
۲
۱۰۰
۳۳/۹۸
۷۷/۱
۱۰۰
۳۳/۹۸
۷۷/۱
۱۰۰
۳۳/۹۸
۱۰۰٫۰
۱۰۰٫۰
میانگین توزیع و فراوانی وضعیت تاهل پاسخ دهندگان بدین شرح است :(۳۶ نفر معادل ۳۰ درصد افراد مجرد و ۵۳ نفر معادل ۱۶/۴۴ درصد افراد متاهلین هستند و ۳۳ نفر معادل ۵/۲۷ درصد افراد متارکه کردهاند که به وضوح از هم گسیختگی خانوادگی در سارقین در این آمار مشهود است البته لازم به ذکر است احتمال اینکه آمار واقعی افرادی که متارکه کرده باشند از آمار فوق بیشتر باشد وجود دارد چون افرادی هستند برای استفاده از مرخصی زندان و جلب حس ترحم مقام قضایی بیان می دارند که متاهل هستند و متارکه نکرده اند.
جدول ۳-۴ توزیع فراوانی وضعیت سلامت جسمانی پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
:
نمودار ۳-۴ توزیع فراوانی وضعیت سلامت جسمانی پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
میانگین توزیع و فراوانی وضعیت جسمانی پاسخ دهندگان بدین شرح است :(۱۱۸ نفر معادل ۳۳/۹۸ درصد افراد سالم و ۲ نفر معادل ۷۷/۱ درصد افراد معلول هستند که نشانگر این است که اکثر قریب به اتفاق سارقین از وضعیت جمسانی سالمی برخوردارند.
جدول ۳-۵ : میانگین توزیع فراوانی وضعیت اختلافات خانوادگی پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
وضغیت اختلافات خانوادگی
فراوانی
درصد
درصد معتبر
درصد تجمعی
خیلی کم
کم
متوسط
زیاد
خیلی زیاد
مجموع
۷
۲۳
۳۵
۱۴
۴۱
۸۳/۵
۱۶/۱۹
۱۶/۲۹
۶۶/۱۱
۱۶/۳۴
۱۰۰٫۰
۸۳/۵
۱۶/۱۹
۱۶/۲۹
۶۶/۱۱
۱۶/۳۴
۱۰۰٫۰
۸۳/۵
۹۹/۲۴
۱۵/۵۴
۸۱/۶۵
۱۰۰
نمودار ۳-۵ : میانگین توزیع فراوانی وضعیت اختلافات خانوادگی پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
فراوانی تاثیر گذاری عامل اختلافات خانوادگی بدین صورت است که:۷ نفر معادل ۸۳/۵درصد و ۲۳ نفر از افراد معادل ۱۶/۱۹ درصد و ۳۵ نفر معادل ۱۶/۲۹ درصد و ۱۴ نفر از افراد معادل ۶۶/۱۱ درصد و ۴۱ نفر از افراد معادل ۱۶/۱۶ درصد دارای اختلافات خانوادگی میباشند ، آمار نشانده این است که ۹۳ درصد مرتکبین سرقت دارای خانواده از هم گسیخته و دارای اختلافات خانوادگی میباشند.